Je kandidaten zijn al mobiel… en niet zo’n beetje ook!

De laatste jaren is de wereld razendsnel aan het veranderen. Waar vroeger iedereen een personal computer of laptop had, heeft tegenwoordig bijna iedereen een mobile device in de vorm van een smartphone of tablet.

Vrijwel alles gaat tegenwoordig via een mobile device. Zo kun je in stijl een taxi bestellen via Über, je liefde van je leven vinden via Tinder, muziek luisteren en sharen via Spotify, je vrienden achteloos in de gaten houden via Facebook, last-minute een vakantie boeken via Trivago en ga zo maar door. In deze drukke en ‘always busy’ samenleving willen mensen zelf bepalen op welke manier, op welk moment en op welke plaats zij actief zijn. Als bedrijven iets van hen willen, moeten zij toch echt mensen faciliteren, ‘every minute of the day’!

In een weData never sleepsreld waar iedereen wakker wordt en gaat slapen met de smartphone in de hand, in een wereld waarin vrijwel alles gedaan wordt via een mobile device is het dan niet erg vreemd dat er nog geen goede oplossing is voor mobiel solliciteren?

Van ‘online’ naar ‘mobiel’
Waar vroeger de meeste mensen alleen thuis achter de personal computer ‘online’ konden komen, is tegenwoordig bijna iedereen ook onderweg ‘online’. Mede dankzij snelle mobiele verbindingen als 4G. Dat roept de vraag voor bedrijven op: Speelt jullie website wel in op al deze mobiele bezoekers? Met andere woorden is jullie website mobile responsive? Verouderde websites kunnen namelijk niet goed getoond worden op het kleinere beeldscherm van een mobile device. Werkgevers die drempels als deze weten weg te nemen vergroten de kans om de meeste en de beste kandidaten aan zich te binden. Alles waar nu ‘online’ voor staat wordt vervangen door ‘mobiel’. De middelen en mogelijkheden die momenteel ingezet worden voor online recruitment zullen steeds meer een mobiele benadering (moeten) krijgen.

Mobiele website en wat nog meer?
Meer dan 65% van de werkzoekenden oriënteert zich al via een mobile device naar vacatures. (Indeed, 2014) Het is sneller, makkelijker en ze kunnen het onderweg doen. Directeur Kevin Walker: “Kandidaten willen zelf bepalen op welke manier, op welk moment en op welke plaats ze vacatures zoeken. Werkgevers moeten begrijpen dat de grootste talenten hun sollicitatie niet uitstellen – ze gaan gewoon door naar hun volgende kans.” (Indeed, 2014) Organisaties lopen talenten mis als hun vacaturesite niet mobile responsive is. Dit is echt een gemiste kans, vooral met oog op de schaarste in bepaalde vakgebieden. Het hebben van een mobiele website is dus echt een must, maar nog niet voldoende om het juiste talent aan te trekken en te binden. Werkgevers moeten beseffen dat er steeds meer gedacht moet worden in de behoefte van de sollicitant om ze aan te trekken en te binden aan je organisatie. Naast het hebben van een mobiele vacaturesite zijn veel organisaties bezig met hun employer branding. Het is namelijk essentieel om structureel te bouwen aan een stevig werkgeversmerk. Ook zullen werkgevers steeds vaker vacatures gericht moeten vermarkten aan een specifieke doelgroep door de inzet van de juiste media en middelen. Ook wel ‘Jobmarketing’ genoemd. Door in te spelen op de wensen en behoeften van je doelgroep verhoog je de vindbaarheid van de vacatures. Kortom voor optimale werving moet je kandidaten benaderen zoals zij dat willen. Als zij mobiel oriënteren en jou niet vinden, besta je gewoon niet.

Mobile recruitment App
Een mooie mogelijkheid om het kandidaten beter naar de zin te maken, is een app. Je kunt er als werkgever voor kiezen om een eigen ‘werken bij’ app te laten bouwen. Denk hier wel goed over na. Hier komen namelijk allereerst hoge kosten bij kijken en deze app moet ook nog onderhouden worden.   Hebben jullie al nagedacht over oplossingen voor mobile recruitment in de vorm van een app?  Er zijn genoeg talenten die ‘tussen de bedrijven door’ gewoon eens even rond snuffelen op hun telefoon naar wat er allemaal vindbaar is op de arbeidsmarkt in zijn geheel.

Mobiel werven
Ben jij er als werkgever of recruiter al klaar voor om je potentiële kandidaten op elk moment en via elk kanaal te benaderen? Dit is ontzettend belangrijk als je niet het risico wilt lopen ingehaald te worden door de concurrentie en om geen talentvolle kandidaten mis te lopen voor je organisatie.

Het is nog niet te laat, mobiel werven is nog maar net op gang gekomen, dus dit is het moment om je langetermijnvisie te ontwikkelen.

Trends in recruitment
Ook in de wereld van werk en recruitment gaan we dit jaar weer uitermate ons best doen om zo goed mogelijk in te spelen op de snel veranderde wereld. Nieuwsgierig geworden naar nog meer trends voor recruitment? Klik dan snel door naar het volgende artikel van frankwatching. Hier vind je een overzicht van trends voor 2016, in combinatie met bijbehorende tools, tricks en innovaties. I will keep you posted!

Bronnen
Indeed. (2014). Opgehaald van blog.indeed.com: http://blog.indeed.com/2014/07/28/mobile-now-accounts-for-half-of-all-job-searches/